Vier U17-titels uitgereikt in Hoogstraten

Het Kempense Hoogstraten was vandaag het strijdtoneel voor de Belgische kampioenschappen op de weg bij de meisjes en jongens U17. Vier titels werden er uitgedeeld en de gelukkige winnaars waren Lien Schampaert, Laura Fivé, Emil Siegers en Senne Brys.

De wedstrijd bij de meisjes U17 eindigde in een pelotonsprint. Lien Schampaert (AA Drink Young Lions) toonde zich daarin de sterkste en kroonde zich zo tot kampioene bij de tweedejaars. Zita Gheysens (Van Moer Logistics Cycling Team) en Falke Kerkhof (Maes CT Glabbeek), tweede en derde in de wedstrijd, mochten samen met haar het podium op.

Laura Fivé (Avia-Rudyco Cycling Team), vijfde in de wedstrijd, sleepte de titel bij de eerstejaars nieuwelingen in de wacht. Het zilver in die categorie was voor Lore De Geest (Team Wilink Brussels Cycling) en het brons voor Zita Peeters (Woutim-Optimus-Argenta Cycling Team). Zij werden respectievelijk zesde en zevende in de sprint.

Bij de eerstejaars U17 jongens kon één renner de sprint ontlopen. Emil Siegers (Crabbé Toitures – CC Chevigny) rondde in Hoogstraten succesvol een solo af. Hoewel hij met het ingaan van de slotronde op de hielen gezeten werd door het peloton, dat intussen uiteen gevallen was, volhardde hij en slaagde hij er zelfs in zijn voorsprong weer een beetje uit te bouwen. Siegers veroverde zo de nationale titel. Kyano Cottignies (Young Cycling Team Middelkerke) won een handvol seconden later de sprint van het peloton voor de tweede plaats. Het brons ging naar Jinze Joris (Acrog-Tormans).

Ook bij de tweedejaars U17 werd er aanvallend gekoerst. Vier renners kozen al vroeg in de wedstrijd het hazenpad en bouwden een voorsprong uit van iets meer dan een minuut. Met twee ronden te gaan kwam er een tegenaanval van een duo, maar zij konden de kloof niet meer dichten. In de slotronde moest Fons Laureys (Avia-Rudyco Cycling Team) de rol lossen en zo trokken drie renners naar de beslissende eindsprint. Senne Brys (Van Moer Logistics Cycling Team) klopte daarin zijn twee metgezellen. Mats Vanden Eynde (Young Cycling Talent D&D) ging naar huis met het zilver, Matteo Vanden Wijngaert (Crabbé Toitures – CC Chevigny) met het brons.