Vernieuwing overeenkomst met hoofdcoach piste Tim Carswell, terwijl Kenny De Ketele zijn afscheid aankondigt

In het licht van de Wereldkampioenschappen baanwielrennen, die volgende week starten in Ballerup (Denemarken), wenst Belgian Cycling aan te kondigen dat de overeenkomst met hoofdcoach piste Tim Carswell wordt vernieuwd voor de volgende Olympiade, tot en met 2028. Eind december 2024 zal echter wel afscheid worden genomen van bondscoach piste Kenny De Ketele. Deze beslissing werd na onderling overleg genomen waarbij De Ketele omwille van persoonlijke redenen zijn coachrol naast zich neer wenst te leggen.

Kenny startte als bondscoach piste voor de categorie junioren. Hij combineerde deze functie aanvankelijk nog met zijn actieve loopbaan als renner. Waar hij initieel zijn kennis ten dienste heeft gesteld van jonge renners, bouwde hij vanaf 2022 samen met hoofdcoach Tim Carswell verder aan de ontwikkeling en professionalisering van het baanwielrennen voor de categorie U23 en Elite, een pistewerking die zowel vanuit Cycling Vlaanderen als Belgian Cycling wordt ondersteund. Kenny onderscheidde zich in deze structuur vooral omwille van zijn technische en tactische ervaring, alsook de sterke coaching voor de groepsnummers op de piste.

Hoewel mekaars wegen scheiden, komt met de vernieuwde overeenkomst met Tim Carswell, de verdere uitbouw van een sterke toekomstvisie voor het volledige pisteproject richting Olympische Spelen van 2028 niet in het gedrang. Ook bondscoaches Dominique Perissi (piste junioren) en Jonathan Mitchell (sprint) blijven een grote rol van betekenis spelen in de verderzetting van dit verhaal. Met verschillende Europese en wereldtitels de voorbije jaren en de 3 top-8 plaatsen (waarvan 1 medaille) op de Spelen in Parijs, kan het pisteteam vol vertrouwen en ambitie verder werken naar de komende kampioenschappen, te beginnen met het WK in Ballerup.

In nauwe samenwerking met het coachteam, maar ook met Cycling Vlaanderen zal Belgian Cycling de komende weken werk maken van de opvolging van Kenny.
Belgian Cycling en Cycling Vlaanderen wensen Kenny De Ketele uitdrukkelijk te bedanken voor zijn inzet de afgelopen jaren. We wensen hem alle succes toe in de verdere uitbouw van zijn professionele loopbaan.

Related news

Nationale ploegen

NATIONALE SELECTIES: 3 JOURS D’AIGLE

De Sporttechnische Commissie bevestigde de door de bondscoaches Dominique Perissi en Kenny De Ketele geselecteerde renners om deel te nemen aan de pistemeeting 3 Jours d’Aigle, die zal plaatsvinden van donderdag 26 september tot zaterdag 28 september 2024 in Aigle (Zwitserland): FOND Heren Junioren: Nolan HUYSMANS Matijs VAN STRIJTHEM Dames Elite: Katrijn DE CLERCQ Hélène HESTERS Heren Elite: Jules HESTERS Noah VANDENBRANDEN

Read more
Nationale ploegen

NATIONALE SELECTIES (UPDATE): WK WEG ZÜRICH

De Sporttechnische Commissie bevestigde de door de bondscoaches geselecteerde renners om deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen op de weg, die zullen plaatsvinden van zondag 22 september tot zondag 29 september 2024 in Zürich (Zwitserland): SELECTIES TIJDRIJDEN: DAMES JUNIOREN: Ilken SEYNAVE Luca VIERSTRAETE Reserve: Julie VLYMINCK HEREN JUNIOREN: Jasper SCHOOFS Matisse VAN KERCKHOVE (vervangt Aldo TAILLIEU) Geen reserve.  HEREN U23: Robin ORINS Alec SEGAERT Noah VANDENBRANDEN Geen reserve. DAMES ELITE: Julie DE WILDE Lotte KOPECKY Reserve: Febe JOORIS HEREN ELITE: Victor CAMPENAERTS Remco EVENEPOEL Geen reserve.   SELECTIES WEGRITTEN: DAMES JUNIOREN: Auke DE BUYSSER Ella HEREMANS Falke KERKHOF Ilken SEYNAVE Reserves (in alfabetische volgorde): Shanyl DE SCHOESITTER – Manon VIAENE – Luca VIERSTRAETE HEREN JUNIOREN: Louic BOUSSEMAERE Edouard CLAISSE (vervangt …

Read more
Nationale ploegen

NATIONALE SELECTIES (UPDATE): EK WEG LIMBURG

De Sporttechnische Commissie bevestigde de door de bondscoaches geselecteerde renners om deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen op de weg, die zullen plaatsvinden van woensdag 11 september tot zondag 15 september 2024 in Limburg (België): SELECTIES INDIVIDUELE TIJDRITTEN: DAMES JUNIOREN: Ilken SEYNAVE Luca VIERSTRAETE Julie VLYMINCK Reserve: Lotte OLBRECHTS HEREN JUNIOREN: Jasper SCHOOFS Aldo TAILLIEU Matisse VAN KERCKHOVE Geen reserve. DAMES U23: Marthe GOOSSENS Febe JOORIS Geen reserve. HEREN U23: Robin ORINS Alec SEGAERT Geen reserve. DAMES ELITE: Lotte KOPECKY Geen reserve. HEREN ELITE: Victor CAMPENAERTS Victor VERCOUILLIE (vervangt Yves LAMPAERT) Geen reserve. SELECTIES MIXED TEAM RELAY: JUNIOREN: HEREN: Jasper SCHOOFS Matisse VAN KERCKHOVE Corneel VANSLEMBROUCK Reserve: Cas HERMANS DAMES: Ilken SEYNAVE Luca VIERSTRAETE Julie VLYMINCK Reserve: Lotte OLBRECHTS …

Read more