Jong talent zegeviert tijdens zonnig BK U17 in Liedekerke

Op zondag 11 augustus 2024 verzamelden de beste U17 renners van België zich in Liedekerke voor het Belgisch Kampioenschap wielrennen op de weg. De zonnige straten van de Vlaams-Brabantse gemeente vormden het decor voor spannende wedstrijde bij de meisjes en jongens U17.

De dag begon met de race van de meisjes U17 waar 2 titels op het spel stonden: meisjes 1ste jaars en meisjes 2de jaars. De wedstrijd eindigde op een sprint waarin Jana Gevers aan het langste eind trok. Zij kroonde zich daarmee tot Belgisch kampioene bij de eerstejaars, voor Anna Meeusen en Lise Reyniers. Laura Fivé, die slechts op 2 kilometer van de aankomst woont, was de eerste tweedejaars aan de streep. Zita Peeters en Elise De Bruyn mochten haar vergezellen op het podium.

Vervolgens was het de beurt aan de jongens U17 1ste jaars. Avia-Rudyco CT pakte stevig uit en bezette het volledige podium. Vlaams-Brabander Timothy Verhulst soleerde naar winst. Na Verhulst sprintten zijn ploegmakkers Vic De Smet en Daan Van Raemdonck naar de plaatsen twee en drie.

De dag werd afgesloten met de race voor de jongens U17 2de jaars. Hier werd het een ware uitputtingsslag, met een sterke kopgroep die voor de overwinning kon strijden. Uiteindelijk was het Joris Jinze die zijn concurrenten te slim af was. Seff Van Kerckhove en Mauro Keppens mochten mee op het podium.

Related news

Nationale ploegen

NATIONALE SELECTIES: EK WEG LIMBURG

De Sporttechnische Commissie bevestigde de door de bondscoaches geselecteerde renners om deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen op de weg, die zullen plaatsvinden van woensdag 11 september tot zondag 15 september 2024 in Limburg (België): SELECTIES INDIVIDUELE TIJDRITTEN: DAMES JUNIOREN: Ilken SEYNAVE Luca VIERSTRAETE Julie VLYMINCK Reserve: Lotte OLBRECHTS HEREN JUNIOREN: Jasper SCHOOFS Aldo TAILLIEU Matisse VAN KERCKHOVE Geen reserve. DAMES U23: Marthe GOOSSENS Febe JOORIS Geen reserve. HEREN U23: Robin ORINS Alec SEGAERT Geen reserve. DAMES ELITE: Lotte KOPECKY Geen reserve. HEREN ELITE: Victor CAMPENAERTS Yves LAMPAERT Geen reserve. SELECTIES MIXED TEAM RELAY: JUNIOREN: HEREN: Jasper SCHOOFS Matisse VAN KERCKHOVE Corneel VANSLEMBROUCK Reserve: Cas HERMANS DAMES: Ilken SEYNAVE Luca VIERSTRAETE Julie VLYMINCK Reserve: Lotte OLBRECHTS ELITE: HEREN: Yves …

Read more