Stem op jouw favoriete moment en win

2022 was een recordjaar voor Belgian Cycling. Onze nationale ploegen behaalden in totaal 46 medailles op Europese kampioenschappen, Wereldkampioenschappen en het European Youth Olympic Festival. Het hoogste aantal ooit. Stuk voor stuk onvergetelijke momenten. Maar wat is jouw Belgian Cycling Team moment van het jaar? Stem via de Belgian Cycling app en maak kans op fantastische prijzen.

De stemming werd afgesloten op 31/12/2022 om middernacht. De prijswinnaars werden via e-mail op de hoogte gebracht.

Winnaar: Cedric Keppens - gouden medaille in wegrit op EYOF

De winnaar is gekend. Onze fans brachten hun stem uit in onze app en verkozen de gouden medaille van Cedric Keppens in de wegrit voor jongens U17 op het European Youth Olympic Festival in het Slovaakse Banska Bystrica als Belgian Cycling Team moment van het jaar.

Eindstand stemming:

  1. Cedric Keppens: 86 stemmen
  2. Remco Evenepoel: 50 stemmen
  3. Wannes Magdelijns: 45 stemmen
  4. Shari Bossuyt & Lotte Kopecky: 26 stemmen
  5. Febe Jooris: 17 stemmen
  6. Michael Vanthourenhout: 12 stemmen
  7. Joran Wyseure: 9 stemmen
  8. Alec Segaert: 8 stemmen
  9. Lotte Kopecky: 5 stemmen

Bekijk nog eens alle momenten

In het Amerikaanse Fayetteville kroont Joran Wyseure zich tot Wereldkampioen Veldrijden bij de Heren U23. Met ook Emiel Verstrynge en Thibau Nys kleurt het podium overigens volledig Belgisch.

Download de app en stem

Nadat ze eerder op het jaar al 2 medailles won op de Europese Kampioenschappen doet sprintster Julie Nicolaes hetzelfde op de Wereldkampioenschappen Piste voor Junioren in het Israelische Tel-Aviv. Zowel op de Sprint als op de 500m grijpt ze brons.

Download de app en stem

Op impressionante manier verovert Remco Evenepoel de wereldtitel op tijdens de wegrit in het Australische Wollongong.

Download de app en stem

Eén jaar na zijn Europese titel tijdrijden bij de junioren verovert Alec Segaert al meteen de Europese titel tijdrijden bij de beloften in het Portugese Anadia.

Download de app en stem

Tijdens het WK Piste in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines wint Lotte Kopecky op overtuigende wijze de wereldtitel in de afvalling.

Download de app en stem

Na een bloedstollende race wint het duo Shari Bossuyt en Lotte Kopecky de gouden medaille in de ploegkoers op het WK Piste in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines.

Download de app en stem

De 16-jarige Cedric Keppens schrijft geschiedenis door de gouden medaille te winnen op het EYOF, het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF) in het Slovaakse Banska Bystrica.

Download de app en stem

Op het WK BMX Racing in het Franse Nantes zorgt Wannes Magdelijns voor een mooie bronzen medaille bij de Junioren.

Download de app en stem

Op de Citadel van Namen grijpt Michael Vanthourenhout de macht tijdens het EK Veldrijden en kroont zicht tot Europees kampioen.

Download de app en stem

In de tijdrit bij de dames junioren rijdt een verassende Febe Jooris naar een knappe bronzen WK medaille in het Australische Wollongong.

Download de app en stem

De prijswinnaars zijn bekend

10 Belgian Cycling kalenders
10 Belgian Cycling mutsen
5 cadeauboxen Belgian Cycling sokken

De winnaars van de prijzen werden via e-mail op de hoogte gebracht.