Gianni Vermeersch en Alana Castrique winnen BK Gravel

Gianni Vermeersch en Alana Castrique hebben in Turnhout het Belgisch kampioenschap gravel bij de elites op hun naam geschreven. Ze toonden hun klasse in zonovergoten omstandigheden. In totaal werden maar liefst 26 Belgische kampioenen gekroond die zich daarmee rechtstreeks kwalificeren voor het WK Gravel in eigen land in oktober.

Aan de Nieuwe Kaai in Turnhout stonden maar liefst 1500 gravelaars aan de start. In verschillende waves vertrokken profs en recreanten voor hun Belgisch Kampioenschap Gravel. De typische lange Kempische grindwegen en het vlakke parcours zorgden ervoor dat de snelheid heel hoog lag.

Bij de mannen elite nam régional de l’étape Dries Van Gestel als snel een stevige voorsprong van een halve minuut. Zijn strategie om er een slopend BK van te maken mislukte echter toen hij in een bocht onderuit ging. Ex-wereldkampioen gravel Gianni Vermeersch, Greg Van Avermaet, Daan Soete, Thomas Joseph, Yves Coolen en Toon Aerts konden aansluiten.

Ook Van Avermaet werd geconfronteerd met tegenslag door een lekke band in de laatste ronde van 50 kilometer, wat een flinke deuk in zijn kansen sloeg. Coolen en Van Gestel moesten voorin afhaken, waardoor Vermeersch, Aerts, Soete en Joseph zich met z’n vieren opmaakten voor de finale. In een verrassende wending sloten Greg Van Avermaet, Lawrence Naesen en Aaron Verwilst op drie kilometer van de finish aan bij de kopgroep dankzij een stevige achtervolging en gepoker in de kopgroep.

Joseph maakte er een lange sprint van, maar Vermeersch’s behendigheid en punch in de bochtenrijke slotkilometer gaven hem de voorsprong die hij nodig had om als eerste de finish te bereiken.

Bij de vrouwen ging de titel naar Cofidis-renster Alana Castrique, die het haalde voor Julie Brouwers en Kim Knaeps.

Related news

BK

BK Ploegentijdrijden Montenaken – Beker van België

Komende zondag, 30 juni, vindt het BK Ploegentijdrijden plaats in Montenaken (Gingelom) georganiseerd door de wielerclub Het Vliegend Wiel Borlo. Deze wedstrijd telt ook mee voor de Beker van België (U17, Junioren en Elite 2 & U23). Programma: Dames Jeugd: start vanaf 10u30 – 21,4 km Jongens U17: start vanaf 10u54 – 21,4 km Heren Junioren: start vanaf 12u10 – 21,4 km Dames Elite: start vanaf 13u02 – 21.4 km Heren Elite 2 & U23 (clubs + UCI-teams): start vanaf 13u45 – 2 ronden van 21,4 km (= 42,8 km) Er wordt gestreden voor in totaal 5 titels. De aankomststreep is getrokken in de Hannuitstraat in Montenaken.

Read more
BK

De Lie sprint naar eerste driekleur, Kopecky soleert naar vierde wegtitel

Onder een stralende zon werd er vandaag gestreden om de Belgische titel op het BK in Zottegem. Bij de mannen Elite sprintte Arnaud De Lie naar zijn eerste driekleur, terwijl Lotte Kopecky soleerde naar haar vierde wegtitel bij de vrouwen Elite. Bij de dames werden nog twee andere kampioenes gekroond: Jesse Vandenbulcke bij de Vrouwen Elite 2 en Febe Jooris bij de U23-rensters. Lotte Kopecky (Team SD Worx-Protime) koos voor een solo van bijna 34 kilometer. Aan de finish had ze een ruime voorsprong van 3’27”. Het duel om het zilver werd gewonnen door Sanne Cant (Fenix-Deceuninck). Zij versloeg daarbij Justine Ghekiere (AG Insurance – Soudal Team). Jesse Vandenbulcke (De Ceuster – Acrog), die zesde werd in de wedstrijd, was …

Read more
BK

BK Binche: Zesde tijdrittitel voor Kopecky, eerste voor Wellens

Binche was vandaag het toneel van de Belgische kampioenschappen tijdrijden voor elite. De nieuwe kampioenen luisteren naar de namen: Lotte Kopecky, Tim Wellens, Sandrine Tas en Rutger Wouters. De eerste kampioen die gekroond werd in Binche was Rutger Wouters (Team Thielemans – De Hauwere). Hij klokte de snelste tijd bij de mannen Elite 2. Wouters legde het parcours van 19,3 kilometer drie seconden sneller af dan Elias Van Breussegem (Shifting Gears) en tien seconden sneller dan Guillaume Seye (Cibel Cebon). De titel bij de vrouwen Elite 2 ging naar Sandrine Tas (Cyclingteam Belco/Van Eyck). Zij versloeg Jesse Vandenbulcke (De Ceuster – Bonache Cycling Team) met een ruime voorsprong van 1’08”. Hanne Van Loock, ploeggenote van Tas, mocht als derde mee …

Read more