Home | NL | FR
BK Tijdrijden in Vresse repetitie voor WK

27-04-18 BK Tijdrijden in Vresse repetitie voor WK

Wie in september als junior of belofterenner hoge ogen wil gooien op het WK Tijdrijden in het Oostenrijkse Innsbruck moet een stevig stukje bergop kunnen fietsen. Dat maakt van het Belgisch Kampioenschap in Vresse-sur-Semois op 1 mei een ideaal opstapje.

Het wordt een Dag van de Arbeid voor de jeugdrenners uit liefst acht categorieën die op 1 mei aan de start verschijnen in Vresse. Want het parcours van 13,7 kilometer dat op hen wacht is behoorlijk uitdagend. “Het wordt een proef waar ‘complete renners’ goed uit de verf zullen komen”, belooft Gino Verhasselt. De organisator van het Belgisch Kampioenschap sluit zelfs niet uit dat er dinsdag verrassende namen uit de bus kunnen komen. “Ik heb weet van een aantal chronospecialisten die thuisblijven, omdat de omloop naar hun smaak te lastig is. Maar tegelijk kon ik ook merken dat er nieuwe namen op de deelnemerslijst verschijnen, net omwille van de specifieke aard van het parcours. Dat staat garant voor een mooie strijd, wat mij betreft. Een sportieve strijd die alle kanten uit kan.”

Het parcours dat de renners in Vresse-sur-Semois wacht biedt de renners geen moment rust. “Elke ronde telt ongeveer 250 hoogtemeters”, laat Gino Verhasselt weten. “De weg loopt langzaam op tijdens de eerste twee kilometers. Een gemiddelde van 1 à 2 procent, zeg maar. Nadien wordt het iets lastiger, maar het blijft wachten tot kilometer vier tot de weg pas écht omhoog gaat knikken. Gedurende 2 kilometers krijgen de renners te maken met stijgingspercentages die gaan tot 7 à 8 procent.”

Wie rekent op de afdaling van tweeduizend meter, iets over halfweg, om weer wat op adem te komen zal straks vreemd opkijken. Verhasselt: “Niet dat het een gevaarlijke afzink is, maar er zitten twee bochten in die maar blijven ‘doordraaien’. Dat maakt dat je én handig moet zijn met een tijdritfiets én uitermate gefocust moet blijven.”

Na de afdaling komen de renners terecht aan de boorden van de Semois. Daar wacht een vlakke strook van 3,5 kilometer die de atleten in volle vaart richting finish brengt. “Het is op die plek dat je je voordeel kan doen door met een tijdritfiets te rijden. Al kan ik me voorstellen dat er bij de nieuwelingen en de junioren een aantal renners zullen zijn die opteren voor een wegfiets met een opzetstuur, net omdat ze nog niet handig genoeg zijn om die afdaling met een tijdritfiets af te werken. Maar aan de andere kant, op die ene plek na is het parcours echt niet bezaaid met bochten. Op een afstand van bijna 14 kilometer tel ik er maar vier. Voor de rest draait en keert de weg wat, maar een beetje tijdrijder remt niet af in die stukken.”

De weermaker laat zich volgens de laatste voorspellingen op 1 mei alvast van een milde kant zien. “Het belooft droog te blijven”, laat Verhasselt weten. “Wolken en zon wisselen elkaar af, maar regen zou uitblijven. Mooi, want dat biedt garantie op een fair sportief verloop.”

Programma:
10u30 Jongens Aspiranten U15 (1 ronde van 12km)
11u25 Dames Nieuwelingen (1 ronde van 13,7km)
11u45 Dames Junioren (1 ronde van 13,7km)
12u05 Heren Nieuwelingen 1e-jaars (1 ronde van 13,7km)
12u50 Heren Nieuwelingen 2e-jaars (1 ronde van 13,7km)
13u45 Heren Junioren reeks 1 - 14u30 reeks 2 (2 rondes van 13,7km = 27,4km)
15u20 Dames U23 (2 rondes van 13,7km = 27,4km)
16u15 Heren U23 reeks 1 - 17u00 reeks 2 (2 rondes van 13,7km = 27,4km)

Voor meer informatie: klik hier.


Hot nieuws

26-03-19Nationale selecties: Nations' Cup Men U23 - Gent-Wevelgem | Kattekoers
26-03-19Nationale selecties: Nations' Cup Men Juniors - Gent-Wevelgem | GP A. Noyelle
26-03-19Nationale selecties: Nations' Cup Women Juniors - Gent-Wevelgem Boezinge
26-03-19Nationale selecties: UEC BMX European Cup 1&2 Verona
26-03-19Nationale selecties: Coupe de France & UCI Junior Series MTB XCO Marseille
ESSO Beobank AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit Liantis Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Commissarisse...
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Seingevers
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
PartnersLinksVideo