Home | NL | FR
Toppers en jong talent strijden voor nationale pistetitels

22-12-17 Toppers en jong talent strijden voor nationale pistetitels

Het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx gonst de komende dagen van bedrijvigheid. Op de piste van de Blaarmeersen staan straks tal van nationale titels op het spel. Een blik op de deelnemerslijst die wemelt van de grote namen leert alvast dat de liefhebbers straks een hoogstaande sportieve strijd wacht.

Op 23 december staan de eerste nummers geprogrammeerd. Op kerstavond en kerstdag wordt de renners rust gegund, maar vanaf 26 december gaat het vizier weer op presteren. Pas op zaterdag 30 december worden de laatste medailles verdeeld.

Van aspiranten over nieuwelingen, van junioren over beloften tot en met elite: er treedt behoorlijk wat volk aan op de piste, straks. Bij de mannen én vrouwen. Er liggen gouden medailles en driekleurige shirts te wachten op de renners die best scoren in de volgende onderdelen: derny, puntenkoers, keirin, scratch, sprint, 1km/500m tijdrit, achtervolging, omnium en ploegkoers.

Een uitgelezen kans om de jeugdige talenten én de toppers aan het werk te zien die het in 2017 zo goed deden op WK, EK’s, Wereldbekers en de Gentse Zesdaagse.

Met de Olympische Spelen van Tokyo die steeds nadrukkelijker dichterbij komen wordt het straks hard tegen onzacht, vooral bij de heren elite. Iedereen weet dat de plaatsjes duur zullen zijn, in 2020. Dus kan niemand het zich permitteren om een afspraak als het Belgisch kampioenschap – de ideale gelegenheid voor een onderlinge krachtmeting – te missen.

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw, vorige maand nog gelauwerd als winnaars van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent, zijn allicht de meest bekende namen op de affiche. Maar nu al kan voorspeld worden dat ze straks de handen vol zullen krijgen met aanstormend jong talent als Gerben Thijssen, Lindsay De Vylder, Jules Hesters, Bryan Boussaer, Sasha Weemaes, Jonas Rickaert en Robbe Ghys. Ook interessant om volgen: de ‘gelegenheidsoverstapjes’ van wegrenners als Europees kampioen tijdrijden Victor Campenaerts, Stijn Steels en Franklin Six.

Bij de dames elite is Lotte Kopecky, wereldkampioene ploegkoers, de opvallendste naam die aantreedt. Zij neemt in Gent deel aan de puntenkoers, de scratch, de achtervolging en het omnium, terwijl het in de sprintnummers vooral uitkijken is naar de prestaties van Nicky Degrendele, voormalige wereldkampioene keirin bij de junioren.

Voor de deelnemerslijsten en het volledige wedstrijdschema: klik hier.


Hot nieuws

26-03-19Nationale selecties: Nations' Cup Men U23 - Gent-Wevelgem | Kattekoers
26-03-19Nationale selecties: Nations' Cup Men Juniors - Gent-Wevelgem | GP A. Noyelle
26-03-19Nationale selecties: Nations' Cup Women Juniors - Gent-Wevelgem Boezinge
26-03-19Nationale selecties: UEC BMX European Cup 1&2 Verona
26-03-19Nationale selecties: Coupe de France & UCI Junior Series MTB XCO Marseille
ESSO Beobank AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit Liantis Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Commissarisse...
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Seingevers
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
PartnersLinksVideo