Home | NL | FR
Filip Meirhaeghe blik vooruit op het WK MTB in Cairns

06-09-17 Filip Meirhaeghe blik vooruit op het WK MTB in Cairns

Vandaag beginnen in het Australische Cairns de Wereldkampioenschappen MTB Cross-country. Wat bondscoach Filip Meirhaege van zijn renners verwacht? “Heel simpel. Wie zich voluit geeft van start tot aankomst heeft zichzelf niks te verwijten.”

Het is vroege lente in de buurt van Cairns. “Warm voor de tijd van het jaar”, laat ervaringsdeskundige Filip Meirhaeghe – destijds in Sydney, ook in september, goed voor olympisch zilver – weten. “De Australiërs zullen er allicht geen hinder van ondervinden, maar voor ons Belgen kunnen de warmte en de vochtigheidsgraad toch een rol van betekenis spelen.”

Dus hoedt de bondscoach zich voor overdreven hooggespannen verwachtingen. Zeker wat junior Timo Kielich betreft houdt Filip Meirhaeghe een grote slag om de arm. “Van Timo mocht, op basis van zijn resultaten eerder dit jaar, behoorlijk wat verwacht worden. Maar het feit dat hij nu terugkomt uit blessure brengt een grote mate van onzekerheid mee. Wat hem betreft zou een plek bij de beste tien mooi zijn. Terwijl ik een top 25-plaats van Clement Horny als een succes zou beschouwen. Bij de dames junioren kan Emeline Detilleux een eind ver komen. Voorzichtigheidshalve hou ik het op een plek bij de beste vijftien, al sluit ik niet uit dat ze het straks beter doet.”

Het parcours in Cairns is op behoorlijk wat plaatsen veeleer smal. Inhalen belooft af en toe een lastige klus te worden, zeker op de taaiste klim op de omloop. “De afdalingen zijn zeer uitdagend en technisch”, laat Filip Meirhaeghe weten. “De andere stukken die dan weer minder technisch vermogen vereisen zijn dan weer supersnel. In principe moet dat in het voordeel zijn van belofte Pierre de Froidmont, maar die moet redelijk ver achteraan starten. Daardoor wordt een goede start voor hem bijna een noodzaak. Hopelijk krijgt ook hij een plek bij de beste vijftien in de uitslag, net zoals Wout Alleman. Ook voor Githa Michiels leg ik de lat op dezelfde hoogte. Een haalbare kaart, want zij bewees eerder dit seizoen al een paar keer dat ze die plaats echt wel in de benen heeft.”

Gematigd optimisme dat ook doorschemert als de bondscoach de kansen van zijn drie eliterenners inschat. “Jens Schuermans moet in principe het verste kunnen komen, ergens rond de vijftiende plaats. Als het allemaal meezit voor Kevin Panhuyzen zal hij daar niet veel voor moeten onderdoen. Ruben Scheire ten slotte is een vraagteken. Net zoals junior Timo Kielich komt ook hij terug uit blessure. Wonderen kan en mag je dus niet verwachten. Hou het wat hem betreft maar op een top 30-plaats.”


Hot nieuws

13-09-18Lotto-Beker van België Elite z/c & U23 - Mémorial Francy Leners
11-09-18Nationale selecties: Tour Féminin de l'Ardèche
11-09-18Nationale selecties: Tour of Slovakia
10-09-18Nationale selecties: WK Weg Innsbruck
06-09-18Nationale selecties: Chrono Champenois
ESSO AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit ADMB Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
Belgian Cycli...
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Commissarisse...
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Seingevers
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
PartnersLinksVideo