Home | NL | FR
Club koopt AED-toestel dankzij actie ‘Samen voor hartvriendelijke wielerclubs’

06-09-17 Club koopt AED-toestel dankzij actie ‘Samen voor hartvriendelijke wielerclubs’

Het project ‘Samen voor hartvriendelijke wielerclubs’ werd eerder dit jaar opgestart door een samenwerking tussen Defib Belgium en Belgian Cycling. WTC De Lustige Trappers uit Hove is de eerste club die via deze actie een AED-toestel aankoopt. Voorzitter Freddy Smet legt uit wat het bestuur van zijn club heeft overtuigd om het toestel aan te schaffen en hoopt dat veel clubs hun voorbeeld volgen.

Verleden binnen de club

“Nadat ik eerder dit jaar via een mail van Belgian Cycling op de hoogte werd gebracht heb ik geen seconde getwijfeld om de actie voor te leggen aan ons bestuur”, begint Freddy Smets zijn verhaal. “De reden is een confrontatie die binnen onze club nog heel goed in het geheugen gegrift staat. Een van onze leden is vorig jaar gestorven aan de gevolgen van een hartstilstand toen hij samen met een vriend een ritje aan het rijden was. Het nieuws sloeg uiteraard in als een bom. Bovendien heb ik zelf ook te kampen met hartritmestoornissen.”

Band met vertegenwoordiger

Nadat Freddy de actie had voorgelegd aan het bestuur nodigde men Frank Schrooyen, vertegenwoordiger van Defib Belgium, uit om meer informatie te komen geven over het toestel en de actie. “Frank is natuurlijk een verkoper, maar toch voelden we meteen een band met hem. Aanvankelijk stelden we ons bijvoorbeeld vragen over de sterkte van het toestel. Frank liet prompt het toestel vallen van een hoogte, nam het op en bewees dat het daartegen bestand was. Als verkoper moet je dat toch maar durven” vertelt Freddy met een lach.

Duur toestel, maar geweldige leasingformule

“Het gaat natuurlijk om een duur toestel, maar de leasingformule waarbij je over 5 jaar gespreid kan afbetalen, zonder interesten, en dat het toestel daarna van jou is heeft ons uiteindelijk over de streep getrokken. Nu betalen we voor de duurste variant, dat wil zeggen met een scherm waarop instructies via video getoond worden, iets meer dan €200 per half jaar. Ik denk dat er weinig of geen clubs zijn die het totale bedrag in één keer kunnen ophoesten maar via deze formule blijft het al bij al betaalbaar.”

Infosessie voor alle clubleden

Nu de club het toestel heeft aangeschaft zal het zo snel mogelijk een infosessie organiseren voor alle leden. “Frank Schrooyen komt voor alle leden uitleggen hoe men het toestel correct gebruikt. De werking van het toestel wijst zichzelf uit, zeker met de auditieve en visuele instructies, maar in stresssituaties komt het toch van pas om gekend te zijn met het gebruik ervan” weet Freddy. “Maar ik hoop uit de grond van mijn hart dat niemand van onze club het ooit zal moeten gebruiken.”

Ben je als club ook geïnteresseerd in de actie? Op onze website vind je er meer informatie over: http://www.belgiancycling.be/news.asp?language=nl&id=2384.

Bij vragen over het toestel en de actie, contacteer Frank Schrooyen: f.schrooyen@defibbelgium.be.


Hot nieuws

13-09-18Lotto-Beker van België Elite z/c & U23 - Mémorial Francy Leners
11-09-18Nationale selecties: Tour Féminin de l'Ardèche
11-09-18Nationale selecties: Tour of Slovakia
10-09-18Nationale selecties: WK Weg Innsbruck
06-09-18Nationale selecties: Chrono Champenois
ESSO AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit ADMB Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
Belgian Cycli...
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Commissarisse...
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Seingevers
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
PartnersLinksVideo