Home | NL | FR
Kevin De Weert verlengt bij Belgian Cycling

09-06-17 Kevin De Weert verlengt bij Belgian Cycling

Kevin De Weert verlengt zijn overeenkomst met Belgian Cycling tot eind 2020. Hij blijft niet alleen aan als bondscoach van de Heren Elite, maar blijft ook zijn schouders zetten onder de ontwikkeling van het klimproject.

Belgian Cycling en Kevin De Weert blijven verder aan mekaar verbonden. Daar is Tom Van Damme blij mee. “Omdat we erg tevreden zijn over het werk dat hij tot dusver heeft geleverd”, laat de bondsvoorzitter weten. “De komst van Kevin De Weert zorgde voor een nieuw dynamisme en enthousiasme in de rangen van Belgian Cycling. Er waait een frisse wind bij de nationale ploeg, een spirit die ons zeer bevalt. Die vernieuwde ‘drive’ kwam misschien nog het best tot uiting op het WK in Qatar. De collectieve prachtprestatie van het Belgian Cycling Team verbaasde vriend en vijand tijdens die befaamde passage door de woestijn. Komt daar nog bij dat Kevin De Weert als coach Greg Van Avermaet tijdens de Olympische Spelen in Rio naar dé medaille van alle medailles leidde en dat Victor Campenaerts onder zijn hoede EK-zilver won in het tijdrijden. Als coach nam hij een blitzstart, dat mag je wel zeggen.”

Het is niet toevallig dat de overeenkomst met Kevin De Weert tot en met 2020 verlengd wordt. In dat jaar vinden immers de Olympische Spelen in Tokio plaats. “Er zijn talentvolle Belgische renners, op de weg én in het tijdrijden. De uitdaging wordt die jongens klaar te stomen om opnieuw uit te blinken op EK’s, WK’s en Olympische Spelen. Vergeet trouwens niet dat De Weert ook uitstekend werk verricht in het kader van het Klimproject. We kunnen duidelijk merken dat er een mentaliteitswijziging is opgetreden bij de jeugd in dat verband. Akkoord, er zijn een aantal beloftevolle jongeren die nog een lange weg af te leggen hebben, maar nu al kan je merken dat dit project qua resultaten vruchten begint af te werpen. Een reden te meer om er in de toekomst blijvend werk van te maken.”


Hot nieuws

22-06-18Lotto-Beker van België Junioren - De Arend der Juniors
21-06-18Campenaerts met klein verschil
21-06-18Bekijk het BK Tijdrijden via onze livestream!
20-06-18Nationale selecties: Cottbuser Sprintcup
20-06-18Ga met TUI naar het WK Wielrennen in Innsbruck
ESSO AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit ADMB Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
Belgian Cycli...
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Commissarisse...
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Seingevers
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
PartnersLinksVideo