Home | NL | FR
BK Heren Junioren: Grignard spurt het snelst bij de mannen

28-05-17 BK Heren Junioren: Grignard spurt het snelst bij de mannen

OOSTERZELE - Sébastien Grignard begon de meimaand met winst in het BK Tijdrijden. Een paar weken later schreef de Waal ook de nationale titel op de weg op zijn naam. In een sprint met elf verwees hij Loran Cassaert en Robin Radoux in Oosterzele naar de dichtste ereplaatsen.


Grignard toonde zich al vroeg in de wedstrijd aanvalslustig. Samen met Ilan Van Wilder en Cériel Desal reed hij een tweetal ronden voorop met maximaal bijna een minuut voorsprong, maar na een reactie vanuit het peloton werd dat verschil snel weggewerkt. Het bleef onrustig, maar grote verschillen werden nooit genoteerd en de aanvalspogingen waren dan ook telkens van korte duur. Enkel Sooi Wuyts en Bastien Dethier konden nog eens iets langer van enige vrijheid genieten.

In de tiende van dertien ronden werd de beslissing ingeluid. In eerste instantie ontsnapten Yorgo Baeyens, Alexander Verbist, Jens Vanoverberghe, Wesley Vercamst, Dayvin Lievens, Robin Radoux en Felix Dopchie. Voor Baeyens ging het te snel, vanuit het peloton maakten Brent Govaerts, Joren Thys, Bjorn Vandebeek, Mauro Cappelle, Loran Cassaert en Sébastien Grignard de oversteek. De zo ontstane kopgroep moest lang knokken om een voorsprong van een halve minuut bij mekaar te krijgen, maar na het wegvallen van Govaerts met maagproblemen ging het vervolgens snel richting de minuut. Verschil dat ook bij het ingaan van de slotronde bleef bestaan. Er volgden nog verscheidene aanvalspogingen, maar uiteindelijk werd toch met elf gesprint voor de titel.

“Het winnen van de tijdrittitel was al mooi, het hier zo afmaken in de sprint is fantastisch”, zei Grignard na afloop. “Ik wist dat het een zware sprint zou worden na een wedstrijd van 130 kilometer in het warme weer, daarom dat ik zo lang mogelijk heb gewacht om vol aan te gaan. Zo’n aankomst vals plat ligt me trouwens wel. Ja, ik heb al van vroeg in de wedstrijd mee de koers gemaakt, maar dat is nu eenmaal mijn stijl. Ik hou er niet van om te zitten wachten. Ook in de laatste twee ronden heb ik nog veel werk opgeknapt, net als Loran Cassaert trouwens. Mooi dat we dan ook als eerste en tweede eindigden. Het EK Tijdrijden wordt nu mijn volgende belangrijke doel. Hopelijk kan ik daar ook op internationaal niveau een mooi resultaat neerzetten.”

Net als in het BK Tijdrijden in Anzegem moest Loran Cassaert genoegen nemen met zilver. “De ontgoocheling van Anzegem heb ik al even achter mij gelaten, deze zal nog wel een tijdje blijven hangen”, stelde de West-Vlaming. “In de sprint raakte ik even ingesloten, maar uiteindelijk kwam er toch een gaatje. Ik raakte nog tot aan het achterwiel van Sébastien, maar verder niet meer. Ik had met Jens Vanoverberghe nog een ploeggenoot in de kopgroep, maar tijd om te overleggen hoe we het zouden aanpakken in de sprint was er niet. Er waren in de slotronde nog te veel demarrages, waardoor het echt hectisch was.”

Nauwelijks of geen ontgoocheling bij nummer drie Robin Radoux. “Het verschil met Wesley Vercamst was heel nipt en ik dacht eigenlijk dat hij derde was geworden, ik ben dan ook heel tevreden dat ik uiteindelijk het brons om de hals kreeg. De eerste twee waren sowieso te snel, zeker Sébastien. Hij won toch wel met heel duidelijk verschil.”


Hot nieuws

26-03-19Nationale selecties: Nations' Cup Men U23 - Gent-Wevelgem | Kattekoers
26-03-19Nationale selecties: Nations' Cup Men Juniors - Gent-Wevelgem | GP A. Noyelle
26-03-19Nationale selecties: Nations' Cup Women Juniors - Gent-Wevelgem Boezinge
26-03-19Nationale selecties: UEC BMX European Cup 1&2 Verona
26-03-19Nationale selecties: Coupe de France & UCI Junior Series MTB XCO Marseille
ESSO Beobank AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit Liantis Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Commissarisse...
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Seingevers
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
PartnersLinksVideo