Home | NL | FR
BK Dames Junioren: Rotman maakt het af

28-05-17 BK Dames Junioren: Rotman maakt het af

OOSTERZELE - Lotte Rotman heeft in Oosterzele de nationale titel bij de junioren veroverd. In een groepssprint was de renster van Sport Vlaanderen-Guill d’Or duidelijk sneller dan Jinse Peeters (Acrog Balen BC) en Shari Bossuyt (Lares-Waowdeals).

Een behoorlijk geanimeerde wedstrijd met veel aanvalspogingen, maar de meeste offensieve pogingen waren van heel korte duur. Glacia Dhont was de eerste die meer dan twintig seconden voorsprong kon verzamelen, maar toen waren we al een eindje voorbij half koers. Toen zij was gegrepen, waagde Alana Castrique haar kans. Ook zij kon een mooi kloofje slaan en hield ook lang stand, maar op zes kilometer van de finish moest ze uiteindelijk toch buigen voor de overmacht. Een late uitval van Jinse Peeters, vorig jaar als eerstejaars al derde, kende evenmin succes, waarna Rotman het afmaakte in de spurt.

“Het was een sprint op de kracht, heel licht bergop en dat ligt me wel”, zei Rotman, die de titelstrijd vorig jaar miste als gevolg van een gebroken rugwervel. “Op zo’n driehonderd meter van de finish kwam ik uit het wiel van Bossuyt, ik schakelde nog twee tanden groter en ben vol doorgegaan tot op de meet. Voor de rest was het niet echt een makkelijke wedstrijd voor mij. De meisjes van Lares stonden met drie aan de start en die speelden het goed door om beurten te demarreren. Ik moest telkens reageren, want de rest keek constant naar mij om het op te lossen. Uiteindelijk besliste ik om me in de tweede wedstrijdhelft wat meer afzijdig te houden. Alana Castrique kon zo in volle finale een mooie voorsprong verzamelen, maar door met onder meer Shari Bossuyt rond te draaien konden we die situatie toch rechtzetten. Ook in de slotkilometers werd er nog gedemarreerd, maar dat kwam me goed uit. Er werd telkens meteen gereageerd en ik kon mooi meeschuiven om dan op het gepaste moment mijn sprint in te zetten.”

Jinse Peeters schoof in vergelijking met vorig jaar één plaatsje op en greep het zilver. “Ik heb het in de slotkilometers nog geprobeerd met een late demarrage, maar ik denk niet dat ik daarmee de krachten verspeelde die ik nodig had om te winnen. Het verschil was wel heel groot en Lotte is wellicht de beste in België. Ik kon ook vanuit haar wiel aan de sprint beginnen, maar ze was gewoon veel sterker. Met Bossuyt was het heel nipt voor de tweede plaats, ik ben al heel blij dat ik haar achter mij kon houden.”

Bossuyt, eerstejaars, moest dus genoegen nemen met het brons. “Zowel in de achtervolging op Alana Castrique als helemaal op het einde na de aanval van Jinse Peeters heb ik een groot deel van het werk gedaan om de situatie recht te zetten. Dat is misschien niet echt slim, maar ik vreesde dat niemand anders het nog zou doen. Ik mocht vandaag mijn eigen koers rijden en vooral mikken op de toch wel verwachte sprint, mijn ploeggenotes Lenseclaes en Schokkaert moesten het met aanvallen proberen. Dat deden ze ook, maar het lukte hen jammer genoeg nooit om een mooie kloof te slaan.”


Hot nieuws

26-03-19Nationale selecties: Nations' Cup Men U23 - Gent-Wevelgem | Kattekoers
26-03-19Nationale selecties: Nations' Cup Men Juniors - Gent-Wevelgem | GP A. Noyelle
26-03-19Nationale selecties: Nations' Cup Women Juniors - Gent-Wevelgem Boezinge
26-03-19Nationale selecties: UEC BMX European Cup 1&2 Verona
26-03-19Nationale selecties: Coupe de France & UCI Junior Series MTB XCO Marseille
ESSO Beobank AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit Liantis Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Commissarisse...
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Seingevers
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
PartnersLinksVideo