Home | NL | FR
BK Tijdrijden Jeugd Anzegem: Senne Leysen wint thriller

01-05-17 BK Tijdrijden Jeugd Anzegem: Senne Leysen wint thriller

ANZEGEM - Een zucht. Een lendenruk. Een ultieme kattensprong richting verlossende eindstreep. Wat scheelde het, tussen Senne Leysen en Brent Van Moer, de nummers één en twee in het Belgisch Kampioenschap Tijdrijden bij de beloften? Een halve seconde, vult u de rest maar zelf in. De perfecte afsluiter van een even lange als mooie dag.

Liefst acht tijdrittitels stonden op het spel in Anzegem. De dag begon met de strijd bij de aspiranten. Noah Detalle legde de 9,4 kilometer het snelst af, voor Cian Uijtdebroeks en Keonzo Gaytant. Bij de dames junioren was Shari Bossuyt de beste. Haar derde nationale titel op rij. De zilveren medaille ging om de hals van Alana Castrique, brons was weggelegd voor Noa Selosse. De dames nieuwelingen kregen, net zoals de dames junioren, 14,4 wedstrijdkilometers voor de wielen geschoven. Luna Renders won, met een kleine halve minuut voorsprong op Esmée Gielkens en Katrijn De Clercq. Branko Huys moest bij de tweedejaars nieuwelingen het onderste uit de kan halen om Enrico Dhaeye af te houden. Het verschil bedroeg aan de finish net geen drie seconden. Jarne Van Dyck mocht als derde het podium op. Ook bij de eerstejaars weinig afscheiding tussen de drie renners die op het podium mochten. Lars Van Ryckeghem was drie seconden sneller dan Luca Van Hout en deed vijf tellen beter dan Dante Coremans.

Bij de heren junioren was er minder spankracht mee gemoeid. Sébastien Grignard heerste en verdeelde niks in die categorie. Loran Cassaert werd op ruim een halve minuut tweede, bronzen medaillewinnaar Ward Vanhoof moest ruim 1’20’’ toegeven. Een behoorlijk imposante kloof, maar klein bier in vergelijking met het verpletterende overwicht dat Lotte Kopecky bij de dames beloften tentoon spreidde. De Antwerpse raasde door Anzegem en omgeving met een indrukwekkend gemiddelde van 41,66 kilometer per uur. Nathalie Bex, de nummer twee, deed ruim twee minuten langer over de 28,8 kilometer. Saartje Vandenbroucke eindigde als derde.

De epiloog van een perfect georganiseerd Belgisch kampioenschap werd gewoontegetrouw verzorgd door de heren beloften. De renners maakten er een heuse thriller van, geholpen door de steeds wisselende klimatlogische omstandigheden. Behoorlijk veel wind, wat regenvlagen tussendoor, het was voor iedereen die op een tijdritfiets zat bang afwachten wat er uit de bus zou komen. Ook winnaar Senne Leysen kreeg de nodige nattigheid te verwerken. 
“Een regenbui in de tweede ronde maakte de omstandigheden er een pak riskanter op”, liet de renner van Lotto-Soudal weten. “Gelukkig kon ik terugvallen op een erg snelle eerste wedstrijdhelft, om genoeg bonus over te houden op het eind. Al wil ik niet van geluk of pech spreken. De weersomstandigheden wisselden zo snel dat er een heel pak waren die niet in de best mogelijke setting konden rijden. Wat deze titel voor me betekent? Dat het me eindelijk eens een keertje mee zat, eerst en vooral. Want ik kreeg dit seizoen mijn deel van de pech al méér dan me lief was. Ik lag veel te veel tegen de grond naar mijn smaak. Maar dit succes maakt veel goed. Waar ik als tijdrijder naartoe wil? Ik liet vorig jaar al zien dat ik op internationaal vlak bij de brede subtop behoor. En ik hoop dat ik opnieuw een stap in de goede richting kan zetten. Daar wil ik alleszins keihard voor blijven werken.”
Brent Van Moer finishte op de tweede plaats, op vijf tienden van een seconde van zijn ploegmaat. Ook Steff Cras deed het uitstekend. De renner van het BMC Development Team finishte op een fraaie derde plek.


Hot nieuws

26-03-19Nationale selecties: Nations' Cup Men U23 - Gent-Wevelgem | Kattekoers
26-03-19Nationale selecties: Nations' Cup Men Juniors - Gent-Wevelgem | GP A. Noyelle
26-03-19Nationale selecties: Nations' Cup Women Juniors - Gent-Wevelgem Boezinge
26-03-19Nationale selecties: UEC BMX European Cup 1&2 Verona
26-03-19Nationale selecties: Coupe de France & UCI Junior Series MTB XCO Marseille
ESSO Beobank AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit Liantis Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Commissarisse...
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Seingevers
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
PartnersLinksVideo