Home | NL | FR
BK Weg Nieuwelingen Grandglise: reacties na de wedstrijd

24-07-16 BK Weg Nieuwelingen Grandglise: reacties na de wedstrijd

Meisjes: Tweede Belgische titel voor Luca De Langhe

Dat er onderweg weinig animo was bij de dames nieuwelingen maakte de zaak van Luca De Langhe niet. Integendeel zelfs, de kersverse Belgische kampioene zag graag dat het peloton er – voornamelijk bergop – een veredelde slakkengang op na hield. “Omdat ik geen goede benen had”, verraste De Langhe. “Het mangelt me wel eens vaker aan zelfvertrouwen. Geen wonder dus dat ik er voor de start niet meteen een goed oog in had. Maar kijk, gaandeweg ging het toch vlotten en begon ik stilaan in mijn kansen te geloven.”

Ten nadele van Shari Bossuyt, zo bleek. De Langhe loste onderweg het wiel van de topfavoriete van geen vin. Ze versloeg haar opponente letterlijk óp de streep na afloop van een massaspurt. “Shari zette de spurt van te ver in en ik kon haar nipt remonteren. Ik ben dolgelukkig, dat mag je wel zeggen. Een Belgische titel staat altijd mooi op je erelijst, en het is dubbel leuk dat dit me voor de tweede keer lukt. En weet je wat het helemaal plezant maakt? Dat ik mijn vorige landstitel ook in Grandglise behaalde. Blijkbaar is dit goeie grond voor mij.”

Eerstejaars: Milan Fretin vloert Huys en Claeys

Het regende aanvalspogingen tijdens de wedstrijd van de eerstejaars nieuwelingen. Uiteindelijk was het een groepje van drie dat de medailles onder mekaar verdeelde. In de spurt stond geen maat op Milan Fretin. De Limburger haalde het, voor Branko Huys en Laurent Claeys. “Meer dan brons zat er niet in”, liet die weten. “Ik week onderweg geen moment uit de spits van de wedstrijd en achtte mijn moment pas in de voorlaatste ronde gekomen.”

Fretin en Huys sloten aan. Dat drietal hield het peloton keurig op afstand. “Al werd het nog prangend in de slotfase”, meldde Branko Huys. “Van speculeren was er geen sprake. Het was continu voluit gaan om de terugkeer van het peloton te beletten. Blijkbaar kostte dat iets te veel kracht, reserves die ik tekortkwam in de spurt.”

Dus ging de titel naar Milan Fretin, een knaap die zich ook op de piste meer dan aardig uit de slag kan trekken. “Mijn naam werd vooraf niet getipt bij de favorieten”, klonk het. “Maar dat vond ik niet eens zo erg. Dit is mijn vijfde zege van het seizoen. Met ruime voorsprong de mooiste, dat laat zich wel raden. Hoe het nu verder moet dit seizoen? Ik wil graag tonen dat ik het waard ben die fantastisch mooie trui te dragen. In de Driedaagse van West-Vlaanderen, bijvoorbeeld. In die wedstrijd zou ik mezelf graag onderscheiden.”

Tweedejaars: Thibaut Ponsaerts met voorsprong de sterkste

Geen verrassing bij de tweedejaars nieuwelingen. Topfavoriet Thibaut Ponsaerts maakte die rol met verve waar. Ponsaerts voorzag zijn achttiende zege van het seizoen van een heuse strik: de renner van Lotto Olympia Tienen was betrokken in haast elke ontsnapping en was de enige die het peloton in een razende slotfase nog voor kon blijven. “Het geeft een heel speciaal gevoel als iedereen je achterwiel viseert en je kan het toch afmaken”, klonk het achteraf. “Dat ze me nauwgezet in de gaten houden stoort me trouwens niet. Ik rij altijd mijn eigen koers, in om het even welke omstandigheid. Onderweg stak ik een paar keer de neus aan het venster. Telkens kon ik het verschil bergop maken, maar die voorsprong vasthouden lukte maar niet. Toch hield ik er de wetenschap aan over dat ik sterk genoeg zou zijn voor een alles of niets-poging in de slotronde. En kijk, het lukte.”

Lars Lievens had geen moeite om zich neer te leggen bij Ponsaerts’ meesterschap. “Als iemand zo sterk is hoor je blij te zijn met een tweede plaats. Luca De Meester was binnen onze ploeg de vooruitgeschoven pion. Hij kon het niet waarmaken, dus redde ik de eer van het team met een zilveren medaille. Ooit hoop ik beter te doen in zo’n BK. Daar blijf ik voor trainen.”

Bronzen medaillewinnaar Aaron Stockx overtrof zijn eigen verwachtingen in Grandglise. “Ik startte met de gedachte aan een plek bij de beste vijftien in het achterhoofd. Het werd zoveel meer. Daar hoor je dan ook tevreden mee te zijn.”


Hot nieuws

22-06-18Lotto-Beker van België Junioren - De Arend der Juniors
21-06-18Campenaerts met klein verschil
21-06-18Bekijk het BK Tijdrijden via onze livestream!
20-06-18Nationale selecties: Cottbuser Sprintcup
20-06-18Ga met TUI naar het WK Wielrennen in Innsbruck
ESSO AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit ADMB Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
Belgian Cycli...
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Commissarisse...
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Seingevers
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
PartnersLinksVideo