Home | NL | FR
Nathalie Bex verplettert tegenstand op BK

29-05-16 Nathalie Bex verplettert tegenstand op BK

HOOGLEDE-GITS – Nathalie Bex heeft in Hooglede-Gits op indrukwekkende manier de nationale titel bij de dames junioren gegrepen. Op de plaats waar ze twee jaar geleden ook al eens het BK bij de nieuwelingen won, reed de Truiense al in de eerste van zeven ronden weg uit het peloton om uiteindelijk na een solo van zo’n 65 kilometer te winnen met 5:34 voorsprong. Marjon Claus en Jinse Peeters waren goed voor zilver en brons.

Al bij de eerste beklimming van de Gitsberg werden de kaarten grondig geschud. Topfavoriete Bex, vorig jaar in Libramont als eerstejaars tweede achter Druyts en dit jaar al winnares van onder meer Gent-Wevelgem en een rit in de Energiewacht Tour, reageerde op een aanval van Ditte Lenseclaes en nam gezwind over. Bij de eerste doortocht had ze al zeventien seconden voorsprong op de eerste achtervolgers.

Dat verschil liep in ronde drie op tot tegen de minuut, waarna een reactie van in eerste instantie Marthe Truyen, Chayenne Vranken en opnieuw Lenseclaes ervoor zorgde dat het peloton toch even naderde tot op 25 seconden. Echt verontrust werd Bex echter niet en met twee ronden te gaan en een voorsprong van anderhalve minuut was het pleit wat de titel betreft beslecht.

In de slotronden liep de voorsprong van Bex nog op tot boven de vijf minuten, mede als gevolg van het feit dat bij de achtervolgers stilaan meer werd gespeculeerd met het oog op de andere medailles. In de slotkilometers ging eerste aanvalster Lenseclaes op zoek naar de dichtste ereplaats, maar net voor de meet werd ze nog voorbijgereden door Claus en Peeters.

Nathalie Bex: “Niet bedoeling om zo snel alleen door te gaan”

“Het was niet meteen mijn bedoeling om zo snel alleen door te gaan”, stelde Bex, die op 1 mei in Borlo ook al de nationale titel tijdrijden greep. “Lenseclaes reed heel snel de Gitsberg op, ik kon enkel volgen. Boven hadden we een kloofje en ik wilde samen met haar de rest onder druk zetten. Enkele perfect aangesneden bochten verder zat ik plots alleen. Ik wilde niet te zot doen en reed gewoon een stevig tempo en dat bleek voldoende om mijn voorsprong uit te bouwen. Toen er drie naderden tot op 25 seconden dacht ik er even aan om hen op te wachten, maar uiteindelijk ben ik gewoon mijn eigen ding blijven doen en reed ik opnieuw verder weg.”

Bex zegt veel te danken te hebben aan haar huidige trainer Dirk Onghena. “Mijn vorige seizoen was heel wisselvallig, vooral als gevolg van trainersperikelen. Sinds iets minder dan een jaar werk ik samen met Dirk en het klikt heel goed met hem. Tot nu toe blijkt het ook een succesformule, getuige mijn overwinningen op internationaal niveau. Hopelijk kan ik die lijn ook in de toekomst doortrekken en mee het Belgische dameswielrennen naar een hoger niveau tillen.”

Claus en Peeters tevreden met zilver en brons

Op het podium stonden drie gelukkige jongedames, want ook Marjon Claus en Jinse Peeters waren zichtbaar tevreden met de behaalde medaille.

“Nathalie was heel dominant vandaag en is een meer dan verdiende winnares, als eerstejaars ben ik heel tevreden met het zilver”, zei Claus, vorig jaar op hetzelfde parcours kampioene bij de nieuwelingen. “Ik ben in de achtervolging enkele keren meegegaan bij de vele aanvalspogingen, maar uiteindelijk ging het toch richting een sprint. Lenseclaes probeerde die nog te ontlopen, ik dacht dat ze zou standhouden en dat ik enkel voor het brons zou kunnen gaan, maar in de hellende slotmeters viel zij nog volledig stil.”

“Ook ik dacht niet dat we Ditte nog zouden kunnen bijhalen”, stelde Peeters. “Ik ging vol aan voor brons, maar Marjon kwam uit het wiel. Haar afhouden lukte niet, gelukkig kon ik net voor de meet mijn voorwiel nog voorbij dat van Ditte gooien.”

Resultaten BK Weg Dames Junioren: klik hier 


Hot nieuws

23-03-17Lotto-Beker van BelgiŽ Nieuwelingen - Gent-Wevelgem Katjeskoers
21-03-17Nationale selecties: Nations' Cup Men U23 - Gent-Wevelgem | Kattekoers
21-03-17Nationale selecties: Nations' Cup Men Juniors - Gent-Wevelgem | GP A. Noyelle
21-03-17Nationale selecties: Nations' Cup Women Juniors - Gent-Wevelgem Boezinge
21-03-17Nationale selecties: Coupe de France & UCI Junior Series MTB XCO Marseille
ESSO AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit ADMB Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Etixx NNOF Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
Belgian Cycli...
Women's Cycli...
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Commissarisse...
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Seingevers
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Publicaties
Beslissingen ...
Newsflash
Verzekeringen
Palmares
Records
PartnersLinksVideo