Home | NL | FR
BK Tijdrijden Jeugd Borlo: reacties na de wedstrijd

01-05-16 BK Tijdrijden Jeugd Borlo: reacties na de wedstrijd

NATHAN VAN HOOYDONCK HEERST BIJ DE BELOFTEN

BORLO – De hoogdag van de eenzame inspanning, zo’n BK Tijdrijden. Borlo was het strijdtoneel waar op de Dag van de Arbeid maar liefst acht landstitels verdeeld werden.

De jongens aspiranten 14 jaar beten de spits af in Zuid-Limburg. Dante Coremans toonde zich de beste. De renner van Lares-Doltcini CT reed bijna vijf seconden sneller dan Rune Thoré. Luca Van Hout pakte de bronzen medaille. Hij telde een achterstand van dik zeven seconden.

Nathalie Bex stak er bij de dames junioren met kop en schouders bovenuit. De Limburgse reed meer dan driekwart minuut sneller dan Noa Selosse. Chayenne Vranken incasseerde als derde een tijdsverlies van 53 seconden.

Ook bij de meisjes nieuwelingen was er weinig sprake van spankracht. In die categorie verlengde Shari Bossuyt haar titel. Luna Renders en Britt Verbeek kwamen respectievelijk als tweede en derde over de finish, met een achterstand die rond de minuut schommelde. “Een onverwacht grote marge die me erg verheugt”, meldde de winnares. “Want vooraf had ik er geen goed oog in, omdat ik in de aanloop naar dit BK nog ziek was geworden.”

Wie toe was aan een rondje nagelbijten werd door de tweedejaars nieuwelingen op de wenken bediend. Daar had favoriet Luca De Meester nauwelijks negen seconden over op runner-up Vito Braet. Jarne Van De Paar, de nummer drie, deed dik dertig seconden langer over het rondje door Haspengouw. “Ik hou van tijdrijden”, liet de kersverse Belgische kampioen weten. “Op training wissel ik geregeld mijn wegfiets af voor een tijdritvehikel. Als het aan mij ligt ga ik door op de ingeslagen weg. Of ik ooit een topper in de discipline wil worden? Graag. Maar er ligt nog heel wat werk op de plank voor het ooit zover zal zijn.”

Jarne Van Dyck van Acrog-Balen BC kreeg de driekleurige trui om de schouders na afloop van de titelstrijd bij de eerstejaars nieuwelingen. Warre Vangheluwe volgde op een achterstand van 20 seconden. Bronzen medaillewinnaar Toon Stippelmans moest zich reppen om de opgelopen achterstand tot één minuut te beperken. “Het ging verbazend goed vooruit”, liet de winnaar weten. “Ik blijf mezelf verbazen. Als eerstejaars won ik al twee koersen op de weg, werd ik provinciaal kampioen en nu krijg ik meteen de gouden medaille in het tijdrijden om de hals. En zeggen dat ik onderweg niet eens een supergoed gevoel had. Hier ben ik echt blij mee.”

Op de wedstrijd bij de aspiranten na startte de uiteindelijke winnaar in elke categorie als laatste. Dus ook bij de heren junioren. Daar heerste topfavoriet Jasper Philipsen, voor het tweede jaar op rij ’s lands beste tegen het uurwerk. De Limburger raasde aan een ronduit verbluffende gemiddelde snelheid van meer dan 45 kilometer per uur over het nochtans knap lastige parcours. Tom Douhard en Torsten Demeyere waren op ruime achterstand goed voor zilver en brons. Dat terwijl Philipsen naar eigen zeggen niet eens de perfecte tijdrit had afgewerkt. “Ik startte gewoon te snel”, klonk het achteraf. “En dat moest ik tijdens de tweede ronde bekopen. De net voor mij gestarte Torsten Demeyere kwam vrij snel in mijn vizier, maar hem achterlaten lukte maar moeizaam. We reden een hele tijd zij aan zij. Van verder uitlopen was dus geen sprake. Maar als je wint heb je natuurlijk geen recht om te klagen. Wat er nu volgt? De Vredeskoers, een wedstrijd in het kader van de Nations Cup. Hopelijk kan ik mijn goede vorm daar verder verzilveren.”

Lotte Kopecky zorgde voor een stunt bij de dames U23. De renster van Lotto-Soudal haalde de vijf deelneemsters die voor haar waren gestart stuk voor stuk in. Lenny Druyts finishte op bijna drie minuten, Jesse Vandenbulcke reed nog dik twintig seconden langzamer. Voor Kopecky was het de vijfde keer dat ze na afloop van een BK Tijdrijden een medaille mocht ophalen. “Wat mijn volgende hoofddoelen zijn? Het BK op de weg voor dames elite en het Europees Kampioenschap op de piste.”

De epiloog van een zonnige zondag tussen de bloeiende fruitbomen in Haspengouw was weggelegd voor de heren U23. In die titelstrijd stond er geen maat op Nathan Van Hooydonck. De Antwerpenaar haalde het met ruim verschil van Martin Palm en Senne Leysen, de nummers twee en drie. “Goed voor het vertrouwen”, gaf de renner van BMC mee. “Omdat het aanvankelijk toch even twijfelen was na de sleutelbeenbreuk die ik overhield aan een val in de Ronde van Vlaanderen. Gelukkig ging de revalidatie razendsnel. Dinsdag geopereerd, donderdag op de rollen, zondag alweer op de weg… Ik laste een stevige tijdrittraining in om te weten of ik klaar was voor deze klus. Was die uitslag negatief, dan was ik niet eens aan de start verschenen. Maar gelukkig had ik vrij snel door dat de goeie benen absoluut niet weg waren.”

Dat Van Hooydonck zou schitteren stond voor Senne Leysen al voor de start vast. “Waar Nathan aan de start verschijnt maakt hij een reële kans op winst”, meldde de winnaar van de bronzen medaille. “Verbaasd ben ik dus geenszins. De sterkste heeft gewonnen. Al blijf ik hopen dat ik de kloof in de toekomst nog kan verkleinen.”

Martin Palm verraste zichzelf met een derde plaats. “Omdat het hele seizoen tot dusver in het teken van ziekte, valpartijen en pech stond. Ook al ging het de laatste weken op training wat beter vlotten, ik kreeg dat gevoel niet vertaald in goede resultaten. Je mag dus zeggen dat deze tweede plaats ook voor mij een verrassing is. En hopelijk het begin van een betere periode.”

Uitslagen BK Tijdrijden Borlo: klik hier


Hot nieuws

22-06-18Lotto-Beker van België Junioren - De Arend der Juniors
21-06-18Campenaerts met klein verschil
21-06-18Bekijk het BK Tijdrijden via onze livestream!
20-06-18Nationale selecties: Cottbuser Sprintcup
20-06-18Ga met TUI naar het WK Wielrennen in Innsbruck
ESSO AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit ADMB Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
Belgian Cycli...
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Commissarisse...
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Seingevers
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
PartnersLinksVideo