Home | NL | FR

Women's Cycling Fan Day

Zat jij voor je televisietoestel gekluisterd toen Jolien D'hoore brons behaalde op de Olympische Spelen in Rio? Was je onder de indruk van de jumps van Elke Vanhoof met haar BMX? Of vind je Perrine Devahive op haar trial bike nog straffer? Kom dan op zaterdag 29 oktober naar het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent en maak kennis met jouw heldinnen!

De straffe prestaties van onze rensters tijdens de Olympische Spelen en andere kampioenschappen zijn een opsteker voor het Belgische dameswielrennen. We zetten hen dan ook graag in de bloemetjes! Maar er is meer! Je zal de dames live aan het werk kunnen zien op de wielerbaan, de BMX-piste of over de trial obstakels. Daarenboven kunnen een 60-tal onder jullie het allemaal zelf eens uit proberen tijdens een piste-instuif! Ben je helemaal into de fiets? Kom dan in contact met onze wielerclubs!

 

WANNEER

Zaterdag 29 oktober van 14u tot 18u

WAAR

Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx
Strandlaan 3, 9000 Gent

VOOR WIE

Iedereen is welkom maar we richten ons specifiek tot meisjes van 12 tot en met 18 jaar. We willen specifiek deze doelgroep laten proeven van de wielersport.

WAT

DEMONSTRATIES

Zie jouw heldinnen live aan het werk op de wielerbaan, de BMX-piste of het trial-parcours en krijg de smaak te pakken!

PISTE-INSTUIF - inschrijvingen zijn afgelopen

In het wiel van Jolien en Lotte en onder begeleiding van topcoaches kan je je eerste meters op de piste rijden. Je hebt geen fiets of helm nodig, daarvoor zorgt Wielerbond Vlaanderen.
We geven deze kans bij voorkeur aan jonge dames die nog niet zijn aangesloten bij een wielerclub en/of Wielerbond Vlaanderen. Ben jij wel al aangesloten bij Wielerbond Vlaanderen? Niet getreurd, breng een vriendinnetje mee die nog niet is aangesloten en je maakt ook kans om geselecteerd te worden.
Om de veiligheid van de deelneemsters te garanderen wordt het aantal meisjes beperkt tot 60. Schrijf je daarom zo snel mogelijk in onderaan deze pagina en ontvang als extraatje het boek “Sep- mijn biografie!” waarin profrenner Sep Vanmarcke je uitlegt hoe hij gezond groeide in de koers!

HULDIGING EN MEET & GREET

Na zo'n mooie prestaties mag je wel eens een bloemetje ontvangen, vind je ook niet? Wil je daarna eens op de foto met Jolien en de anderen, verzamel je liever een handtekening of wil je een vraagje stellen aan je heldin? Dat kan!

CLUBS

Heb je na deze namiddag zin om effectief op de fiets te stappen en in het wiel van Jolien te dromen van Olympische medailles? Daarvoor moet je goed begeleid worden om op een gezonde manier te groeien in de koers!
Op het middenplein vind je alvast een aantal clubs met een aanbod voor beginnende jonge dames. Ze zullen je met plezier ontvangen en de nodige info bezorgen!

TWEEDEHANDSBEURS - Schrijf je als standhouder in via deze link

Heb je een fiets, helm, kledij, schoenen… die je graag te koop aanbiedt zodat jonge dames die graag willen starten met deze toffe sport niet te veel geld moeten vragen bij mama, papa, oma of opa? Je hoeft niet ver te zoeken want op het middenplein van de piste organiseert onze eventpartner Becycled een tweedehandsbeurs waar je je spullen te koop kan aanbieden!
Inschrijven als standhouder is wel verplicht. Schrijf je hier in om je spullen te koop te kunnen zetten tijdens het event.  

De presentatie van deze dag wordt verzorgd door Sporza-man Ruben Van Gucht.

AANWEZIGE RENSTERS

Jolien D'hoore - piste, wegwielrennen

Lotte Kopecky - piste, wegwielrennen

Nicky Degrendele - piste

Elke Vanhoof - BMX

Perrine Devahive - trial

Anisha Vekemans - wegwielrennen

Ann-Sophie Duyck - wegwielrennen

Githa Michiels - mountainbike

WIE ORGANISEERT DE WOMEN'S CYCLING FAN DAY

De WOMEN'S CYCLING FAN DAY is een initiatief van de Commissie Vrouwenwielrennen van de KBWB (Koninklijke Belgische Wielrijdersbond) en wordt georganiseerd in samenwerking met Wielerbond Vlaanderen (WBV). Het Laatste Nieuws, AVS en Becycled zijn eventpartners.

 

Vragen over de Women's Cycling Fan Day? Stuur ze naar info@belgiancycling.be

ESSO AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit ADMB Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia NNOF Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
Belgian Cycli...
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Commissarisse...
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Seingevers
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Publicaties
Beslissingen ...
Newsflash
Verzekeringen
Palmares
Records
PartnersLinksVideo